Happy healthy conscious lifestyle

Delicious summer rolls

Deze kleurrijke lekkere summer rolls zijn perfect voor een warme zomerdag!

Je kunt ze heel makkelijk zelf thuis maken! Ze zijn super gezond en je krijgt meteen al je goede proteine, koolhydraten en vetten binnen.

Mijn favouriete combinatie is garnalen, avocado, mint, koriander, sla en komkommer. Dit alles gewikkeld in een rijstvel (verkrijgbaar bij de toko).

Als dippie is hoisinsaus een echte aanrader. Je kunt hoisinsaus natuurlijk kant-en-klaar kopen bij de toko, in flessen en potten. Maar zelf maken is leuker en lekkerder. Bovendien hoeft het je maar vijf minuten te kosten!

Doe twee eetlepels pindakaas in een kom en doe daarbij: 60 ml sojasaus, 1 eetlepel honing, twee theelepels rijstazijn, twee theelepels sesamolie, een teentje geraspte knoflook en een snufje zwarte peper. Voeg nog 1 theelepel misopasta toe of vervang die door een halve theelepel pittige gefermenteerde bonenpasta.
Goed roeren, overgieten in een schone pot en tot een maand lang bewaren in de koelkast. Als -iee zo lang meegaat, tenminste…

En zo doe je het:

– Zorg dat al je ingredienten klaar liggen voor gebruik en zet een diep bord of een schaal met warm water klaar.
– Rijstvellen zijn hard, maar zodra je ze in warm water doopt, worden ze zacht en heel buigzaam. Houd een vel ongeveer een minuut in warm water, leg op een bord en vouw het onderste en bovenste randje ongeveer 2 centimeter naar binnen.
– Beleg nu met al je lekkere groenten en kruiden en rol op!
– Snijd de verse loempia’s in tweeën en serveer met de hoi sin saus waar je pinda’s overheen strooit. Hier doop je je ongefrituurde loempiaatjes in.

Enjoy!